Hoe je je YouTube-account op de juiste manier verwijdert
Laatst bijgewerkt op 27 juni 2024 door Johannes PaulusEr zijn veel redenen waarom iemand zijn YouTube-account zou verlaten en verwijderen. Misschien is het gemeld vanwege ongepaste content, gemarkeerd vanwege copyright strikes en claims, en meer. Er zijn echter nog steeds mensen die het moeilijk vinden om dit te doen, simpelweg omdat ze niet weten hoe verwijder ik mijn YouTube-account.
Ja! Velen vragen zich nog steeds af: hoe verwijder je een account op YouTube? Daarom hebben we deze gids geschreven om het te verduidelijken. Als je ook worstelt met het proces van het verwijderen van je YouTube-account, dan is dit artikel voor jou bedoeld. Hieronder hebben we de beste manier om het te doen gedetailleerd beschreven. Lees verder om er meer over te weten te komen.

Kun je echt je YouTube-account verwijderen?
Het antwoord is beide Ja en nee. YouTube is een van de vele diensten die Google aanbiedt. Om een YouTube-account te hebben, moet je een Google-account hebben om je aan te melden. Omdat het is gekoppeld aan je Google-account, de enige manier om je YouTube-account te verwijderen is door de vorige te verwijderenAls u uw Google-account verwijdert, heeft u echter ook geen toegang meer tot andere Google-services, zoals Google Drive.
In dat geval kunt u overwegen om vast te houden aan de twee opties die YouTube u biedt: soft-delete/verberg het of verwijder permanent uw YouTube-kanaal/kanalen in het account (inclusief geüploade content). Hierdoor wordt het YouTube-account mogelijk niet verwijderd, maar wel het kanaal dat u gebruikt om content te uploaden en te bekijken.
Hoe u uw YouTube-account permanent verwijdert
Als je je YouTube-account echt permanent wilt verwijderen, zul je het volgende moeten doen: verwijder uw Google-account. Maar voordat u dat doet, moet u eerst een back-up maken van uw Google Drive-bestanden en andere gegevens van uw Google-account om gegevensverlies te voorkomen. Als u niets belangrijks te verliezen hebt, kunt u direct doorgaan met de onderstaande stappen.1. Op uw telefoon of computerbrowser, open uw Google-account. Nadat u bent ingelogd, gaan naar Gegevens en Privacy.

2. Ga dan en zoeken naar "Uw gegevens- en privacyopties". Daar, hit Meer opties en selecteer de optie Uw Google-account verwijderen.

3. Tenslotte opnieuw binnenkomen uw Google-accountgegevens voor verificatie en volgen Volg de onderstaande instructies totdat u uw Google-account volledig verwijdert en daarmee ook uw YouTube-account.
update:
Mogelijk kunt u uw YouTube-account verwijderen zonder uw Google-account te verwijderen als de optie 'Een Google-service verwijderen' beschikbaar is in uw instellingen.
Hoe verwijder je een YouTube-account door een YouTube-kanaal te verbergen/verwijderen
Als je je Google-account niet wilt compromitteren, maar toch van je YT-account af wilt, kun je het beste je YouTube-kanaal verbergen of verwijderen. Op deze manier worden alle content, likes, views en andere activiteiten op het kanaal worden verborgen of verwijderdU kunt deze methode op uw telefoon of computer uitvoeren.
U moet echter onthouden dat Als u uw YouTube-kanaal/account verwijdert, wordt uw Google-account niet gewist. Het enige dat verwijderd of geannuleerd zal worden, is alles wat met je YouTube-kanaal te maken heeft, inclusief abonnementen en aankopen. Denk dus twee keer na voordat je het doet.
1. Open een webbrowser en go naar YouTube. Daar, aanmelden naar je YouTube-account. Zoek aan de linkerkant van de hoofdinterface van YouTube naar en Klik Instellingen.

2. Ga naar het tabblad Account en hit de optie Geavanceerde instellingen weergeven. Deze bevindt zich onder het gedeelte Jouw kanaal van de instellingen. Daar, zoeken naar Klik op de link Kanaal verwijderen.

3. Voer indien nodig uw wachtwoord in om naar de volgende pagina te gaan. Daar krijgt u twee opties. U kunt om het tussen “Ik wil mijn inhoud verbergen” en “Ik wil mijn inhoud permanent verwijderen”.

4. Er verschijnt een keuzemenu waaruit u kunt kiezen. Lees de voorwaarden op het scherm en vink het vakje aan wanneer u klaar bent om door te gaan en u het volledig begrijpt. Dan, Klik de optie Mijn inhoud verwijderen of Mijn account verbergen.

5. Daarna zou er een prompt moeten verschijnen om uw bevestiging te vragen. In sommige gevallen moet u mogelijk uw e-mailadres en wachtwoord invoeren ter verificatie. Vervolgens, hit de tweede keer op de knop Mijn inhoud verwijderen of Mijn inhoud verbergen.

Dat is alles. Nadat u op de laatste bevestiging hebt geklikt, wordt het kanaal verborgen of permanent verwijderd. Het zou onmiddellijk van kracht moeten zijn. Maar zoals gezegd, dit verwijdert niet uw YouTube-account, alleen de kanalen in uw account.
Tip:
Als je ervoor hebt gekozen om het kanaal te verbergen, maar je wilt het nu terug, dan kun je het herstellen door in te loggen op je YT-account en het formulier in te vullen om maak een kanaal.
Zorg er alleen voor dat u niet op de optie "Klik hier om een bedrijfsnaam of andere naam te gebruiken" klikt. Anders wordt uw oude kanaal niet hersteld, maar wordt er een nieuw kanaal aangemaakt. Nadat u uw kanaal hebt hersteld, kunt u de video's en afspeellijsten die u op de pagina Video's hebt staan, weer weergeven.
Conclusie
De beste en enige manier om een YouTube-account te verwijderen, is door het Google-account dat eraan is gekoppeld te verwijderen. Maar als u het Google-account voor andere Google-services gebruikt, raden we u aan om de tweede methode hierboven te kiezen, omdat het het YouTube-kanaal dat u op het betreffende YouTube-account gebruikt, kan verwijderen. Het kan het kanaal zelfs verbergen als verwijderen te moeilijk voor u is.
Veelgestelde vragen
Als je video's hebt geüpload of gearchiveerd op je YouTube-kanalen, worden ze samen met het YT-account verwijderd. Je hebt er dan geen toegang meer toe.
Er is geen manier om je content te behouden wanneer je je YouTube-account verwijdert, behalve door ze te back-uppen. Je kunt de video's eerst downloaden voordat je het account verwijdert. Ja! Je kunt de content lokaal op je apparaat bewaren. Er is ook een optie die het account niet echt verwijdert, maar het verbergt. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je content er is, terwijl je YT-account onzichtbaar blijft.
Nee. Als je je YouTube-account verwijdert, worden alle video's die eraan gekoppeld zijn permanent verwijderd. Als je je video's niet wilt verliezen, kun je je account niet verwijderen of de videocontent gewoon verbergen via YouTube Studio.